Tinggalkan kaki korang disini

Tentang Gua dan semut gua

My photo
Celah gigi semut gua, Dalam Perut ikan Paus, Malaysia
Gua de bela satu buah semut, Namo die tipah atau nama saintifiziknya mentibang laut, Gua sayang Berliau, Gua xheran apo Luorg nak kate tentang gua dan semut gua, Yang penting kami hidup bahagia (macam dalam Titanic)

Penjaga Cik Mutt gua

Thursday, September 30, 2010

8 Tips dan Trick Untuk Melajukan Microsoft Word Anda







Gua Kembali lagi dengan Tips dan Trick Komputer untuk lu org semua. Kali nie berkaitan pula tentang Tips dan Trick untuk melajukan dan meringankan Microsoft word lu org semua..gua dah try dah , mmg berhasil gamaknya..Mmg seronok bila dapat tahu pasal benda² nie kan ,sebab dapat membantu PC ofice aku n kat umah aku bergerak dengan agak laju tanpa ada sebarang gangguan..Cume gangguan di tempat kerja dan dirumah jerk la..heheh

So, Kita teruskan jerk la ,nk celoteh panjang kang luak lak nak membaca n try ti kan, asik dok membaca jerk kan.So lu org semua try la yerk..

Untuk melajukan Microsoft Word korang, Korang hanya perlu mengikut telunjuk di bawah nie :

-> Korang gi kat view tab dan Uncheck Animated Text box


-> Kalo korang guna word dalam Normal View, korang check fileWrap to window”.


-> Kemudian korang gi kat general Tab dan Unchecked Provide feedback with animation”.



-> Kalo korang menggunakan multiple document, Korang tambah @ naik kan entries kepada angka nombor 9 (dimana ianya adalah setting yg paling tggi) untuk Recently used file list atau korg turunkan entries nombor tuh kepada angka yang lebih rendah yakni 0,itupun jika korang nak disable kan "Recently Used File List" tuh.


-> kalo korang menggunakan simple Auto-Shapes, Korang uncheck Automatically create drawing canvas when inserting Auto Shapes


-> Dalam Tab Tools korang scroll ke bawah nama Spelling & Grammar tab, Korang klik options, kemudian korang uncheck “Check grammar as you type” dan “Check grammar with spelling”. Jikalau korang nya ejaan spelling tuh korang rasa bagus n tiada kesalahan ejaan ,korang pertimbangkan la sekali untuk unchecking “Check spelling as you type”.


-> Dalam Print tab pula, turn off kan "Background Printing" .Lagipun printer zaman sekarang nie dah cukup bagus dah pun tanpa background printing option tidak la berguna sgt kan..


-> Sekarang korang kua dari option BOx tuh dan gi pula kat tab Tools tuh,scroll ke bawah dan cari "Auto Correct options" .Dekat ctuh korang akan nampak tab yang dipanggil AutoFormat As YouType.Unchecked semua Box di bawah Apply as you typedanAutomatically as you type”.
(tapi kalo x nak unchecked pun no hal la bro)

Post kali ini ditulis untuk Pengguna Microsft word 2003 dan sebelumnya.Kalo korang menggunakan Microsoft 2007,kebanyakan pilihan tersebut boleh la korang cari di dalam Office Button dan Word option..korang sendiri leh wat pilihan samada nak buat semua benda yang aku post mengikut kegunaan korang la..kang takut korg uncheck smua ,xdapat lak korang nak guna cara untuk detect kesalahan ejaan korang..heheh,So korang buat asal korang yakin sudah la..Gua post untuk sama² kita gunakan ti kan..Wassalam

selamat mencube..


** sumber =(maaf gua da x ingat le)

0 Gegar Otak:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails