Tinggalkan kaki korang disini

Tentang Gua dan semut gua

My photo
Celah gigi semut gua, Dalam Perut ikan Paus, Malaysia
Gua de bela satu buah semut, Namo die tipah atau nama saintifiziknya mentibang laut, Gua sayang Berliau, Gua xheran apo Luorg nak kate tentang gua dan semut gua, Yang penting kami hidup bahagia (macam dalam Titanic)

Penjaga Cik Mutt gua

Wednesday, April 21, 2010

Merubah desktop korang dengan sesuatu yang baru


Kali ni aku sangat tertarik dengan kecantikan desktop yang pelbagai variasi gambar yang cantik untuk aku tampilkan kali ini..Aku nak berbicara tentang software Rainmeter.Dulu aku penah la guna software RainCalendar.Kali ini ianya sangat berbeza dan agak cantik Graphic nya seperti aku sedang menggunakan windows 7 lak, padahal hanya XP jerk ..hehe

Apa itu Rainmeter?

Rainmeter ialah 1 aplikasi @ software yang mampu memuatkan dan menambahkan Komputer korang dengan widget² dan ciri² yang pelbagai untuk korang gunakan.Korang juga boleh memantau Prestasi sistem PC korang, Masa dan Tarikh, Cuaca, Saluran² RSS, dan banyak lagi benda lain.Namun begitu terdapat juga kelemahan bagi aku la,sebabnya komputer² yang agak berat dan slow tidak digalakkan untuk menginstall software ni, ini kerana takut melembapkan lagi perjalanan komputer korang,elok² sedang² speed nya, terus jadi hancus..hehe

So,Rainmeter merupakan software grafik yang menampilkan berbagai informasi system seperti CPU, RAM, trafik rangkaian, Cuaca, playlist, dll dalam bentuk widget. Tidak sekadar menampilkan informasi saje, widget tersebut sekaligus akan mempercantikkan desktop korang.Serius mmg cantik o0o00...

Korang boleh mendownload Rainmeter dalam versi 32BIT dan 64BIT di site ini http://rainmeter.net/.

Beberapa contoh tampilan Rainmeter di bawah ni untuk tatapan korang semua :






Kalo korang perlukan skin tambahan untuk Rainmeter, korang carila di bawah ni beserta dengan link yang aku bg ni :

0 Gegar Otak:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails