Tinggalkan kaki korang disini

Tentang Gua dan semut gua

My photo
Celah gigi semut gua, Dalam Perut ikan Paus, Malaysia
Gua de bela satu buah semut, Namo die tipah atau nama saintifiziknya mentibang laut, Gua sayang Berliau, Gua xheran apo Luorg nak kate tentang gua dan semut gua, Yang penting kami hidup bahagia (macam dalam Titanic)

Penjaga Cik Mutt gua

Saturday, October 09, 2010

Ninite - 1 Installer untuk Multiple Program




Salam,

Ok kali ni aku nak bincang pulak pasal 1 software nie yang membolehkan korang untuk menginstall segala mak nenek software sekaligus tanpa mengklik satu² software yang korang inginkan untuk diinstall di dlam PC korang..
Software nie agak ringkas untuk digunakan, sebab ianya seperti menginstall software² yang korang inginkan dalam bundle..So x perlu la korang cari satu program yang berbeza untuk diinstall kan ke dalam PC korang..jimatkan masa ye dak.

Biasa nya kalo aku memformat PC, aku akan menginstall software² yang basic untuk kegunaan user di pejabat, dan kemudian aku perlu mencari satu persatu software untuk diinstallkan ke dalam PC user(cthnya: mozilla firefox/flash player/adobe reader ,dll) kan ke leceh kalo wat camtuh,tapi bagi aku x per la, sebab aku dah muat turun n masukkan dalam pendrive aku,tp still bagi aku leceh gak..skang x perlu lagi, sebab dengan adanya Ninite nie, aku dapat menginstall semua sekaligus,tp dengan syarat aku kena la buat pilihan software aper yang aku inginkan untuk dimuatkan dalam Ninite

Laman web Ninite mengandungi pelbagai pilihan software yang paling asas untuk Windows. So korang leh la muat turun untuk memastikan semuanya dapat dimuat turunkan dalam laman tersebut dan kemudian setelah korang dah wat pilihan, korang klik "Get Installer". Selepas itu, ianya akan memberikan setup untuk korang downlod dan gunakan setup tersebut untuk penginstallan software yang telah korang pilih...

Pastikan korang ada sambungan internet yang stabil untuk memudahkan proses penginstallan.Ninite adalah cara yang sangat menjimatkan masa untuk melengkapkan sebuah komputer baru

Klik sini untuk gi ke site ninite



0 Gegar Otak:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails