Tinggalkan kaki korang disini

Tentang Gua dan semut gua

My photo
Celah gigi semut gua, Dalam Perut ikan Paus, Malaysia
Gua de bela satu buah semut, Namo die tipah atau nama saintifiziknya mentibang laut, Gua sayang Berliau, Gua xheran apo Luorg nak kate tentang gua dan semut gua, Yang penting kami hidup bahagia (macam dalam Titanic)

Penjaga Cik Mutt gua

Wednesday, June 02, 2010

Scan IP Available or Not

السلام عليکم
بسم الله الرحمن الرحيم

Kali nie aku nak bagi 1 lagi software untuk kegunaan mamat² technichian kat pejabat. Jenuh aku mencari software² cenggini,baru la jumpa akhirnya. Kalo x, dulu kena ping IP dulu, baru boleh guna Ip mane yang masih available. Maklumla masih ade lagi pejabat² kerajaan masih lagi memakai Static Ip.

Macam aku, kadang² letih melayan karenah user yang bijak pandai nie..mane xnye, pandai2 dorang je ubah IP pc masing², budjet kitaorg admin ICT x dapat la nak detect pe yang dorang nak wat..hampeh, bukan ke menyusahkan lagi kitaorg nie..jap² nk kena turun site(bila de report Ip conflict)..kadang² tmpat ofice yang besau cam tmpat aku kerja nie, x berguna pun record name user ngan ip, bila datang dalam masa sebulan lagi, diorang dah tukar balik ip lain

Bukan ke jenuh kita nak cari ip mane yang available untuk kita masukkan, tapi kini, dah x perlu lagi risau, guna aplikasi ni dah buat korang lega ckit. Dengan ada software nie, korang hanya perlu masukkan Ip range korang untuk korang cari IP mane yang masih available untuk dipakai oleh user..

Sekali lagi diucapkan kat Penyu Radius..Kalo x silap aku la, software nie dihasilkan oleh org Malaysia sendiri..dari Dungun, Terengganu, MALAYSIA sejak January 2010(kalo x betul, tolong habaq no) kalo cnfirm la org malaysia yang buat, gua salute la engkorang..Muaaahhh..Kerja aku kini makin mudah..heheh



Kat bawah ni, aku bagi link untuk korang download
SEDUT di sini..

sudah mendonload dan mengguna jangan lupe pulak untuk comment ok ..

0 Gegar Otak:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails