Tinggalkan kaki korang disini

Tentang Gua dan semut gua

My photo
Celah gigi semut gua, Dalam Perut ikan Paus, Malaysia
Gua de bela satu buah semut, Namo die tipah atau nama saintifiziknya mentibang laut, Gua sayang Berliau, Gua xheran apo Luorg nak kate tentang gua dan semut gua, Yang penting kami hidup bahagia (macam dalam Titanic)

Penjaga Cik Mutt gua

Tuesday, September 21, 2010

Download Sebarang file yang telah di Block menggunakan Download At Work

Adakalanya pening kepala aku apabila ade file yang aku nak donwload telah di Block oleh network di tmpat ***** yang telah disekat oleh firewall.... mana xnye..kadang² benda tuh penting, n kadang² not..hehe, saja² nak mendonlod sebab dah buhsan kan..

kita sendiri maklum sesetengah tempat menggunakan seting firewall yang tinggi untuk mengelakkan file didownload dengan kerap..tp skang aku dah x peduli pun..masih ade cara untuk mendownload file yang telah diblock..Dengan menggunakan DownloadAtWork, aku dapati ianya amat mudah dan juga freeware

Jum kita lihat camne caranya menggunakan Download At work nie untuk mendownload fail yang telah disekat



Cara menggunakan Download At Work

1 . Korang gi ke Site http://dlatwork.com/
2 . Masukkan URL download tersebut (Fail yang korang ingin download,URL nya)
3 . Taip nama fail di dalam kotak box dan pilih jenis fail yang korang ingin donwload kan dari
menu dropdown (cth: .zip, .doc, .pdf, .aaa)
4 . Selepas itu, Klik Do It
5 . Kemudian proses download akan berlaku...

Nikmati la...hehe

0 Gegar Otak:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails