Tinggalkan kaki korang disini

Tentang Gua dan semut gua

My photo
Celah gigi semut gua, Dalam Perut ikan Paus, Malaysia
Gua de bela satu buah semut, Namo die tipah atau nama saintifiziknya mentibang laut, Gua sayang Berliau, Gua xheran apo Luorg nak kate tentang gua dan semut gua, Yang penting kami hidup bahagia (macam dalam Titanic)

Penjaga Cik Mutt gua

Tuesday, October 12, 2010

HANG TUH



kali ini gua dan Chemut gua telah menjalankan operasi malam..Ops gua kini digelar,Ops Antuh..berdua kami telah menjalankan OPS statistik untuk mengetahui kejahdian antuh2 tersebut, seperti disuakan di bawah..Tahniah kepada Chemut gua sebab bertungkul lumul mencari maklumat tersebut


PUHCONG

LOKASI : Behliau nie selalu de kat highway-highway..terutamanya highway puchong..so pastikan lu org jgn lalu highway puhcong..tp lu lalu kt highway pagohh..

MODUS OPERANDI : Selalu berguhling-guhling menunjukkan kebuhsanan behliau dan amat kecewa apabila tidak dapat watak dalam citer hindustan..Behliau juga suke melompat atas sebab behliau tidak disenaraikan di dalam acara olimpik..Oleh ituh, Behliau mengambil kesempatan ini untuk membuktikan behliau hebat.
CARA MENANGKAP & MENANGANI : Makhluk yang berbungkus cam kuih lepat & kuih koci nie memang mudah untuk mencari kelemahannya..Lu Org hanya perlu membuka tali pengikat di atas kepalanya serta keseluruhan kainnya untuk memalukan diri beliau sendiri..



LANGSIR @ LANGSUHYIR

LOKASI : Sentiasa berada di awang-awangan membuktikan yang behliau setanding dengan super2 power yang ada..Contoh : Superman(supergirl masih belum ada lagi), Batman(kira klawar la tuh), dan ultraman..

MODUS OPERANDI : Terpekik dan Terlolong sehtiap mahsa(benaunya die minat jd penyanyi high volume).


CARA MENANGKAP & MENANGANI : Makhluk yang cantik jelita nie memang suke memandang muke kita..mungkin die terkejut bila tgok luOrg lebih kurang cam mmber2 die..so die pun tenung la sambil berkata Ehh..mmber gua nie.Dengan ini, korang jgn la takut..jgn la lari..korang pi bersemuka dan cakap pada behliau, apo ko pandang2..nak makan penampau?(cakap dalam bahsa perancis)..xpun luh pandang die dan bermain CAK-KECAK dengan beliau..Maka beliau pun akan larila kerana menyangkekan spesis apala luOrg nie..



PONTIANAK @ PONTIAMAK

LOKASI : Di sekeliling tempat yang sunyi..(so, janganla sunyi2kan blog luOrg)

MODUS OPERANDI : Yang nie pulak sama cam langsir nun..cume bezanya die nie lak suke ketawa..(ada ke gua wat lawak, sampai camtuh sekali behliau ketawa)..pelikni..
CARA MENANGKAP & MENANGANI : Bila die start jerk nak ketawa, korang cantas dulu ..gelak sekuat hati luOrg dan sebanyak mana yang mungkin..Confirm die kecewa..sebab luOrg xkasi can untuk die gelakkan korang..



HANTU RAYA

LOKASI : Berada di mana-mana menjelang raya..(raya cina, raya melayu, raya india dan jalan raya)

MODUS OPERANDI : Makhluk nie suke beraya dan menyamar sebagai tuannya..

CARA MENANGKAP & MENANGANI : Korang pun sambutla raya bersama2 beliau.., bagi duit raya, main merium buluh, suh kaco dodol dan jaga lemang..Nanti beliau tidak akan mengaco kita lagi sebab gila sibuk bai beliau..



HANTU GALAH @ PANJANG

LOKASI : Berada tiap masa dan ketika luOrg bermain galah panjang..[nama behliau di ambil sempena permainan ini setelah seorg budak memanjangkan dirinya daripada beliau(luOrg xkan paham punya)..]

MODUS OPERANDI : Suke bermain galah-galah dan sorokk2 bersama anak-anak--beliiau kater seronotnya

CARA MENANGKAP & MENANGANI : Mengikut Informer gua di planet zargon, mereka lalu berkata, apabila menjumpai behliau..LuOrg hanya perlu meniarap dan menunjukkan punggung luOrg kepada behliau..lalu behliau akan berkata, Cis buruk bebenau la..cam batu buruk ditogel kulitnya..lalu behliau pun berlalu pergi kerana tidak sanggup melihat keburukan ituh..



JERANGKUNG @ JERANGKANG

LOKASI : Behliau selalu berada di dalam almari Luorg(mengikut lagu awie wings, jerangkung dalam almari)

MODUS OPERANDI : Behliau ini suke duduk di dalam almari sambil menghisap rukuk dan mengepul2kan asap bertanda '0'

CARA MENANGKAP & MENANGANI : Badan behliau ini amatla kurus, kerana mendapati barah dijantung beliau semakin teruk akibat ketagihan rukuk. LuOrg hanya perlu menunjalkan jari lu Org ke dahinya dengan jari telunjuk sambil memakan chinggam dan menunjukkan tanda bagus kepada behliau..lalu behliau pun jatuhla terduduk.



TOYOL @ PUHYOL

LOKASI
: Umah org buhjang dan anak dara...(so mana2 yang masih buhjang dan dahra, awas..Luorg diperhatikan)

MODUS OPERANDI : Menjalankan aktiviti skodeng(seperti LuOrg) dan menjalankan kecurian pada waktu malam..

CARA MENANGKAP & DAN MENANGANI : Ha yang nie gua tahu camne nak tangani behliau..kalo behliau mengambil duit cheemut gua ,yang gua bagi tiap2 bulan selama seribu, gua lempang pala otak behliau sambil gegar2 kan lutut behliau..beliau nie gayat dan amatla geli kalo luOrg men lutut behliau..


Ituh la saja ape yang telah gua dapatkan melalui fakta dan kajian gua sewaktu gua bekerja bersama Uncle Don(seekers) dan Cat fariz

apo laeii..kalo lu jumpa depa2 nie..lu wat jerk cam gua ajau td @ pun tunjal jek pale depa..selamat beramall..

4 Gegar Otak:

aleen aiden said...[Balas Gegar Otak]

hahah.begitukah?ok,aku akan cube mengaplikasikan info ko nih supaya aku xgerun lagi bile bertentang mate dgn mreka2 nih nnt.

one2paii said...[Balas Gegar Otak]

@aleen aiden begituhla nampaknya hasil dari kajian gua

GaDis CoMeL said...[Balas Gegar Otak]

kalo jumpa tohyol, gua lempang je budak tohyol tu sebab malas pergi sekolah, tau nak mencurik je. geram!!

one2paii said...[Balas Gegar Otak]

kalo lu curik chemuuttt gua, gua lempang lu jugak..haha

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails