Tinggalkan kaki korang disini

Tentang Gua dan semut gua

My photo
Celah gigi semut gua, Dalam Perut ikan Paus, Malaysia
Gua de bela satu buah semut, Namo die tipah atau nama saintifiziknya mentibang laut, Gua sayang Berliau, Gua xheran apo Luorg nak kate tentang gua dan semut gua, Yang penting kami hidup bahagia (macam dalam Titanic)

Penjaga Cik Mutt gua

Friday, October 29, 2010

Petanda di Jalan raya




Peringatan !!! AWAS..hanya yang benar2 berumur sahaja dibenarkan masuk..Segala ketakutan, gua tidak tanggung..




-----------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------



Confius la gua bai..kat Malaysia maksud die lain..kat Perancis lak lain..
masa gua belajau amik ijazah kedoktoran dulu kat sana macamni la petanda kat jalan raya nun, tp bila balik Malaysia lain lak gua tgok petanda2 nie ..erk..nape cenggini erk..mungkin kat negara kita terpaksa di olah kepada ayat lain atas keselamatan negara kot..xleh ikut sgt perangai org putiih kat sana..kan kan



Tuesday, October 26, 2010

Cita-cita gua nak jadi pelakon tercapai



Alhamdulillah cita-cita gua hampir-hampir tercapai..berkat kesabaran gua, serta Luorang semua yang x putus2 mengutuk untuk gua, gua separuh jalan dalam menggenggam cita2 gua..


Gua baru pas audition ngan 1 telebition..sejak akhir2 nie, gua punya name femes di kalangan actor-actor malaysia..yelah..suke bebeno depa ngan gua..berkawan,melepak..semua kira suke la melepak ngan gua, setelah diketahui tentang kefemesen gua tuh..(lisa pun gembira ngan perubahan gua)

Citer nie mula nya camnie..arituh de audition, gua pi la test..macam2 soklan depa bg kat gua..gua ngan muke selambe ni ala2 pemalu (waktu bersama lisa surihani) pun menjawab xputus2 la soklan depa nie..depa hampir tercengang la gak ..sebab kematangan otak gua memikiau..

Lalu deepa kate awak balik dulu..mak bapak ada kat lua kan..nnt kami call awak kalo awak berjaya erk..selang sehbulan gua audition, gua terima la call dari pihak astro..depa kater gua berjaya masa audition tuh..so kira tersenarai la nama gua..cume gua kena tunggu untuk tayangan filem terbaru gua..citer nie ber~episod..so gua kena tunggu sampai season 10..sebab untuk watak gua tuh lum dibuat untuk umur seperti gua,..cume kena tunggu jerk..

Lu orang rasa camne?Perlu ke gua tunggu..la nie baru masuk season 5..? gua buntu ar baiii
Bagi pandangan sikit kat gua

^
^

^
^

^
^

^
^

^
^


^
^

^

^
^

^














Nie la bai..gua dah lama menanti saat perkara seperti ini berlaku...lamo da gua mengidam..
OK x luorang agak-agak

p/s : Dilarang mengutuk sama sekali di dalam blog ini..hanya cadangan sahaja yang gua inginkan




Monday, October 25, 2010

Identiti Ghua Hilang??

Benarkah seperti ape yg tajuk di atas itu ucapkan ??
Kadang-kadang, gua sendiri x mengenali diri gua..apetah lagi orang len..sebub gua nie cepat konfius..something in my head legar-legar here..u Know something..when i was young n beautiful..i think i`m always be the first one in my class..suddenly totally flat..(perghh..lu paham x ape yg gua cakapkan)..begituhla yg gua ingin maksudkan pada luOrang..


Macamnie ceghitenya..
di satu pagi yg indah..sedang gua berblow working..gua dikejutkan dengan msg dari rakan bloggers gua..terkejut gua bai.. de 5 orang semuanya(update terbaru)..jelita-jelita lak tuh..mereka ini lah yang telah mengetehkan gua(eh silap..mengetagkan)..camtuhlah citenya..

nie adalah blogger yang mengetagkan gua :

1) JANNAH SUHAIMI - (JOM CARI IDENTITI BLOGGER YANG HILANG)
2) DIK ZIEYLA -(JOM CARI IDENTITI BLOGGER YANG HILANG)
3) FARIEHAN IBRAHIM (JOM CARI IDENTIT BLOGGER YANG HILANG)-update terbaru
4) CIKGU NURIN - Bagi award beautiful blogger kat gua
5) INTAN HAZLIN - Bagi award beautiful blogger kat gua
(intan hazlin, baru berusia 16 tahun,muda dari adik gua nie ,setahun jerk muda..kalo gua x silap..nie dalam form2 nie..perghh..budok2 skang lagi hebat dari gua yang muda nie..)-beliau dah form4(update terbaru)



Gua pun kenala jawab soalan2 yang diberikan oleh AZILA dan JANNAH SUHAIMI, serta FARIEHAN IBRAHIM (update terbaru)
1) Nama gua wan..can call me one2paii, johhny depp n tom kurus
2) Umur gua masih muda seperti belasan tahun
3) Dilahirkan pada tahun gajah
4) Gua tinggal di pekan yang maju (gua suke tinggal di kampung)
5) Gua sudah berpunya..dan sudah dimiliki(Jgn kaco gua..ngorat boleeei)
6) Gua merupakan pelajar yang sangat nakal di sekolah dahulu(sampai dipanggil 6 jahanam)
7) Gua suke kaco cikgu2 pompuan, sebab cikgu2 pompuan xmo kaco gua..
8) Gua suke tido dalam kelas (berdengkur dan meleleh ayor liur)
9) Gua xsuke tido masa gua bekerja
10) Gua agak pemalu
11) Adik beradik gua semua hero
12) Gua ada adik laki yang kini FOrm3
13) Gua xsuke korek hidung kalo ada orang tengok..
14) Kalo memandu dan tiba2 gua ngantuk, gua akan cabut bulu hidung gua..(perghh meleleh air mata bai..sampai bini gua kate nape awak nangis ??)..
15) Gua sayang bini gua
16) Gua rindukan aksi gua rempit
17) Bulu mata gua selalu jatuh(gua tahu luOrang rindukan gua)
18) Bulu hidung gua x pula jatuh2
19) Lisa Surihani sayang gua
20) Gua sayang juga lisa Surihani

banyak nau gua kena tag kan..hishh hishh..letih ibu jari kaki gua nak menaip..


Dan sila tag 25 orang lagi

erk..leh x gua xmo buat menatang nie..letih la bai..line tenet bapok slow nie..huhu..gua tag semua jerk la erk..Lu orang kena gak buat yerk


p/s: Lu orang semua wahjib terima tag ini dan perlu ikut arahan ini..Jikalo tidak gua simbah cat merah kat umah luOrang semua..Awas..tindakan anda membawa padah bagi gua..



Saturday, October 23, 2010

GUa kat jepun





Lu semua ingat x gua ado citer kat luOrang yang gua men buhla dan futsal ari tuh..
letih gak kan tuo2 nie bermain futsal n teruih men buhla..gua nye team cam biasa la..men mmg bgus..hebat manjang..tuh sebab la ado 1 televition dari jehpun panggil kitaorg men kat sana..depa siap bg penginapan dan tiket kapal terbang
semato2 nak memenuhi jemputan dari dorang, kitaorg pun berlepas la kek sano..gua n the gang gi la kat sane..lu nak tahu ape yg kitaorg wat kat sana??lawan team apo..lu tgok la nie..perghh..gua siap masuk tb bai..





video
lu cari la kek mano gua masa nie..

P/s : gua bg kehlu, yang menjaringkan gol tuh gua la..

ha amik le,..tgok le gua hebat ke x..





Friday, October 22, 2010

Lembap tul la

Nie yang gua x beghape nak minat nie..

gua mmg bengang di saat gua betul2 nak guna..

gua de kerja..

gua kena BW..

gua kena jumpe kekasih gua lisa suriyani..

gua nak jupe uncle gua Johhny depp..

camne gua nak cari atok gua..

camne gua nak panggil chemuut gua balik..

semuanya kerana line tenet gua yang cam sampah..

gua klik..

die loading..1% ...6% ....9%....

pastuh x loading-loading..

haram gua nak tunggu semuanya..

slow bagai di tasik madu..

tenang bagai tiada apa yang berlaku...

hakikatnya lu line mmg slow



demnn ..bla bla bla..
Muttt..lu setel kan perkara nie..kasi cantas line yang ado...

Wednesday, October 20, 2010

Followers 100





sedau x sedau 7 bulan dah gua berbloging nie, followers gua dah di cicah sebanyak 100 oghang..fuuhh..cam kejap jerk gua rasa,makin ramai la penjaga chemmutt gua nie..tamboh tamboh dan tamboh ag..kali nie gua nk bagi award kat sorg brader nie..x banyak yg gua dapat info dari beliau..gua tgok blog beliau pun ijaoo jerk..maklumla ,name pun CraYon Hijouu..agak2 gua la, beliau nie minat ijaoo la..kan kan brader crayon..Gua rasa blog behliau nie simple jerk but nice..xla semak cam blog gua nie..syabas untuk Crayon Hijoou

ape2 pun lu org gi la lawat site die erk..kalo berkenan ngan beliau ,follow2 la erk
Incik Crayon..meh sini amik award lu..terima kasih sebab menjadi followers gua yg genap sudah 100..sila la amik award lu nie erk

update:
gua baru dpat info serba sedikit pasal beliau nie..

Nama blog
: crayon hijau.(nama crayon aku dapat sbb opismate aku duk lukis2 kartun guna crayon, terus aku register domain crayon ni)

Umur : muda lagi.Asal : Perak (tp cari mkn kat sgor)

Hobi : tgk kartun, bace blog orang (tp update blog sndri malas)

Motif berblog : saje nak isi masa lapang.

Kerjaya : makan gaji buta

ituh saja la dari gua..terima kasih gua ucapkan kepada crayon hijouuu

Monday, October 18, 2010

Wedding of the Year (tuhpai & wife)



Gua rasa la kan..bulan 7 arituh adalah wedding of the year untuk tahun 2010, mengalahkan dato muzaffar tuh..gua pun kira terkenal la gak masa tuh..maklum la jadi pemerhatian org..just one tuh share video tuhpai dan wife..nikmati sambil menghisap rukuk..hahaha

video

komen yang ikhlas jerk gua terima..kutuk-kutukan pada gua yang comei nie gua x terima..haha..
hanya komen comei2 jerk gua amik..Wak lu..haha



Saturday, October 16, 2010

Taekwando



Masa kecik2..masa sekolah kat spangnyol dulu, gua xpenah belajau seni pertahankan diri..ape th lagi nak mengenali taekwando..tp sejak dah besar dari kecik baru ar gua tahu tentang taekwondo..walaupun gua lagi berminat pada seni silat..Walau bagaimanapun, masih terdapat kelemahan dari segi keselamatan pada seni pertahanan diri ini..

Lu Percaya x kata2 gua nie?
mungkin idok le nak percaya nya kan,
lantak lu la..bila luorang da tgok video nie baru la Luorg percaya,..idok percaya lagi..?
hai lu nie pun..


video


...... amacam? udoh percaya ?



Thursday, October 14, 2010

lagi..lagi.. dan lagi (Blogwalking award)

selama nie , gua berharap..dan terus berharap...nah amik ko..sekepuk gua dapat!
BLOGWORKING AWARD...eh eh silap BLOGWALKING AWARD..x dinafikan mmg gua kuat bekerja(angkat bakul sendiri la gua)..leh x sape2 create award blogworking lak pasni..hehee..

kali ini person yang bertanggungjawab ke atas gua untuk memberikan award ini adalah ADWA. Wat masa ni gua tahu name die yang tuh jerk..xtahu lak gua die tukau2 nama lak pasni..haha..
Then, disebutkan cerita ini,beliau pun memangkah la gua untuk menerima award nie..gua g sampai kat afrika nun..bukan calang-calang tau nak pi sana..biasala, nak glamor ckit kan..tiket pun ADWA spoonsor..beliau kaya..pi minta ckit duit tiket untuk tgok gua amik award ti..


gua kena jawab persoalan yang diutuskan oleh adwa kepada gua..ini persoalan beliau..

1. Apa yang bermain di fikiran anda sekarang (nie ayat mengikut kamus dewan eja yer)
- wat masa nie gua xpenah nak men2..gua kerja jek..ngat gua ngulau ke

2. Apakah nama samaran anda ??
- Seperti tercalit di header gua..nama lain leh la LuOrang panggil tom cruus.. @ Johny Dep

3. Senaraikan 3 nama yang anda sayang ..? (Gua tambah lagi 1 yerk)
- Tipah, mentibang laut, Chemutt, dan awak

4. Panggilan untuk si dia ??
- Awak & Saya

5. Hadiah yang diimpikan dari yang istimewa ??
- Anak CHemutt..

6. Belok mana yang paling suke visit..??
- Belok taman mawar

7. Blog yang aku nak tag ??
adwa

ajeman

ayie (bodo2 saja`)- nie tagline die

Fara Murni

NZC wite n blact

Ezao` Edogawa

Blog Leader

En MT

Raja Fikri Fauwaz @ sini

Kuman Kumin

ZAL (budok nie ganas nie)

Garuda

Gadis comei

Wawa

faviane

Nick Irfan @ sini

Aleen Adola Aku (tp gua bukan aleen)

Syoknya donlud @ Alif

Mommy Yosh

Pojie

mamaakusuperb @ YAN

Zulizalia

Era Cyber

Wanie San

luulek


so meh pakat ramai2 pi afrika nun dengan tajaan adwa..




Ini No Tel Korang kan??


Gua dulu sentiasa berinteraksi antara mmber2 gua dengan menggunakan code sahaja..maklumla kerja penuh rahsia..kalo nak call pun kena gunakan code seperti ini..just bagi code awalan kat gua,dan gua contact balik..
Lu org cube try betui ke idak luorang punya no tepon nie..

No Tel Korang :

1. Masukkan 3 digit awalan no talipon luorang
(bukan awalan no 01x tuh)

2. Darab dengan 80

3. Tambah 1

4. Darab dengan 250

5. Tambah 4 digit no terakhir luOrang

6. Tambah lagi 4 digit no terakhir luOrang(berapa banyak da)
cth 5 & 6: +1234

7. Tolak dengan 250

8. Last sekali , bahagi dengan 2.


so, ape yang korang dapat?? terbaeek kan..

pssstt... bagi la 3 digit no awalan korang kat gua..biau gua buktikan ini semuanya benar, bukan cobaan(haha).. Jangan lupe tinggalkan komen untuk gua tahu respon dan ape yang berlaku bila lu org wat cara nie..gua cau dulu..

Gua tetap berahsia seperti dahulu...Gua akan update ti code rahsia gua dengan mmber2 gua

Wednesday, October 13, 2010

Blogger Harapan ??



Gua telah diberi lagi Award oleh Cik FARA MURNI..
kali ini , behliau telah memberi gua award iaitu Blogger harapan..
Harapankah gua?
Gua pun x pasti ape kelebihan gua, gua hanya rasa gua ni insan yg kerdil dan tiada kelebihan pun..(pergh..karangan A nie kalo kat kolej)

gua kena kuarkan statement untuk fara :


Kenapa gua suke Farra?
sebub fara x kate die suke gua, jadi gua suke la die(gua maksudkan blog die yer,luOrg jangan pk lain)

Reaksi gua lepas dapat anugerah ini ??
melompat terkinja2, tersengih saorang diri dan menjentik perut chemutt gua


Tag 1500 kawan @ Blogger yang lain
pergh..banyak gila dol..gua taip pakai kaki ni..
bagi gua, semua gua tag, sebab luOrg da penat leloh menjaga chemut gua ketika ketiadaan gua di rumah..dan luOrg jugak la yang memeriahkan blog gua, tanpa luOrg semua sapa la gua kan


Tipah nie pun x lupa nak mengucapkan terima kasih kepada luOrg semua especially FaraMurni



Tuesday, October 12, 2010

HANG TUH



kali ini gua dan Chemut gua telah menjalankan operasi malam..Ops gua kini digelar,Ops Antuh..berdua kami telah menjalankan OPS statistik untuk mengetahui kejahdian antuh2 tersebut, seperti disuakan di bawah..Tahniah kepada Chemut gua sebab bertungkul lumul mencari maklumat tersebut


PUHCONG

LOKASI : Behliau nie selalu de kat highway-highway..terutamanya highway puchong..so pastikan lu org jgn lalu highway puhcong..tp lu lalu kt highway pagohh..

MODUS OPERANDI : Selalu berguhling-guhling menunjukkan kebuhsanan behliau dan amat kecewa apabila tidak dapat watak dalam citer hindustan..Behliau juga suke melompat atas sebab behliau tidak disenaraikan di dalam acara olimpik..Oleh ituh, Behliau mengambil kesempatan ini untuk membuktikan behliau hebat.
CARA MENANGKAP & MENANGANI : Makhluk yang berbungkus cam kuih lepat & kuih koci nie memang mudah untuk mencari kelemahannya..Lu Org hanya perlu membuka tali pengikat di atas kepalanya serta keseluruhan kainnya untuk memalukan diri beliau sendiri..



LANGSIR @ LANGSUHYIR

LOKASI : Sentiasa berada di awang-awangan membuktikan yang behliau setanding dengan super2 power yang ada..Contoh : Superman(supergirl masih belum ada lagi), Batman(kira klawar la tuh), dan ultraman..

MODUS OPERANDI : Terpekik dan Terlolong sehtiap mahsa(benaunya die minat jd penyanyi high volume).


CARA MENANGKAP & MENANGANI : Makhluk yang cantik jelita nie memang suke memandang muke kita..mungkin die terkejut bila tgok luOrg lebih kurang cam mmber2 die..so die pun tenung la sambil berkata Ehh..mmber gua nie.Dengan ini, korang jgn la takut..jgn la lari..korang pi bersemuka dan cakap pada behliau, apo ko pandang2..nak makan penampau?(cakap dalam bahsa perancis)..xpun luh pandang die dan bermain CAK-KECAK dengan beliau..Maka beliau pun akan larila kerana menyangkekan spesis apala luOrg nie..



PONTIANAK @ PONTIAMAK

LOKASI : Di sekeliling tempat yang sunyi..(so, janganla sunyi2kan blog luOrg)

MODUS OPERANDI : Yang nie pulak sama cam langsir nun..cume bezanya die nie lak suke ketawa..(ada ke gua wat lawak, sampai camtuh sekali behliau ketawa)..pelikni..
CARA MENANGKAP & MENANGANI : Bila die start jerk nak ketawa, korang cantas dulu ..gelak sekuat hati luOrg dan sebanyak mana yang mungkin..Confirm die kecewa..sebab luOrg xkasi can untuk die gelakkan korang..



HANTU RAYA

LOKASI : Berada di mana-mana menjelang raya..(raya cina, raya melayu, raya india dan jalan raya)

MODUS OPERANDI : Makhluk nie suke beraya dan menyamar sebagai tuannya..

CARA MENANGKAP & MENANGANI : Korang pun sambutla raya bersama2 beliau.., bagi duit raya, main merium buluh, suh kaco dodol dan jaga lemang..Nanti beliau tidak akan mengaco kita lagi sebab gila sibuk bai beliau..



HANTU GALAH @ PANJANG

LOKASI : Berada tiap masa dan ketika luOrg bermain galah panjang..[nama behliau di ambil sempena permainan ini setelah seorg budak memanjangkan dirinya daripada beliau(luOrg xkan paham punya)..]

MODUS OPERANDI : Suke bermain galah-galah dan sorokk2 bersama anak-anak--beliiau kater seronotnya

CARA MENANGKAP & MENANGANI : Mengikut Informer gua di planet zargon, mereka lalu berkata, apabila menjumpai behliau..LuOrg hanya perlu meniarap dan menunjukkan punggung luOrg kepada behliau..lalu behliau akan berkata, Cis buruk bebenau la..cam batu buruk ditogel kulitnya..lalu behliau pun berlalu pergi kerana tidak sanggup melihat keburukan ituh..



JERANGKUNG @ JERANGKANG

LOKASI : Behliau selalu berada di dalam almari Luorg(mengikut lagu awie wings, jerangkung dalam almari)

MODUS OPERANDI : Behliau ini suke duduk di dalam almari sambil menghisap rukuk dan mengepul2kan asap bertanda '0'

CARA MENANGKAP & MENANGANI : Badan behliau ini amatla kurus, kerana mendapati barah dijantung beliau semakin teruk akibat ketagihan rukuk. LuOrg hanya perlu menunjalkan jari lu Org ke dahinya dengan jari telunjuk sambil memakan chinggam dan menunjukkan tanda bagus kepada behliau..lalu behliau pun jatuhla terduduk.



TOYOL @ PUHYOL

LOKASI
: Umah org buhjang dan anak dara...(so mana2 yang masih buhjang dan dahra, awas..Luorg diperhatikan)

MODUS OPERANDI : Menjalankan aktiviti skodeng(seperti LuOrg) dan menjalankan kecurian pada waktu malam..

CARA MENANGKAP & DAN MENANGANI : Ha yang nie gua tahu camne nak tangani behliau..kalo behliau mengambil duit cheemut gua ,yang gua bagi tiap2 bulan selama seribu, gua lempang pala otak behliau sambil gegar2 kan lutut behliau..beliau nie gayat dan amatla geli kalo luOrg men lutut behliau..


Ituh la saja ape yang telah gua dapatkan melalui fakta dan kajian gua sewaktu gua bekerja bersama Uncle Don(seekers) dan Cat fariz

apo laeii..kalo lu jumpa depa2 nie..lu wat jerk cam gua ajau td @ pun tunjal jek pale depa..selamat beramall..

K.E.N.T.U.T (2)

Pemberitahuan..ini bukan gambar gua..gua kacak lagi lo0o..kalo gua kentut pun, gua akan sembunyi2


bersambung kembali tentang K.e.n.t.u.t

11 ) Mengapa makan kekacang banyak kentut ??
Ehh..ehhh bukan telour ker?confius gua nie..fakta salah kot..gua tahula,gua kan dah wat kajian..haha

12) Selain makanan..ape lagi penyebab kentut??
Udara yang tertelan..tuhla, pasai pe korang g nganga2 mulut korang..kan da masuk angin..xpayah g makan angin kat lua..kat umah kan bnyk angin yg korang leh buat dan makan..

13) Apakah kentut sama dengan sendawa ??
ape pulak sama..kentut bunyinya K.E.N.T.U.T(tut) .. sendawa bunyinya S.E.N.D.A.W.A(ergh) ..apela, xmengaji ke kat kolej dulu..lalala

14) Kemana perginya gas kentut, kalo ditahan x dikeluarkan??
gua kaji2..gas tuh leh naik sampai kepala tau..tuh sebab luorg tingtong jerk..sebab xdapat nak buang angin atas pala..lepaskan jerk la..biaukan beliau bebas..

15) Mungkinkah kentut Terbakar?? Boleh..cuba la test..amik minyyak petrol sapu kt punggung luOrg..pakai penunu bunsun dan cucuhkan..Lihat hasilnya seminit kemudian..

16) Bolehkah menyalakan mancis dengan kentut??
Jangan nak mengada2..watpe susah2..kan gua dah kate pakai penunu bunsun..

17) Mengapa kentut anjing & Kucing lebih busuk??
Korang penah bau ker?haha kantoi sudah..

18) Betulkah pening kepala kalo mencium bau kentut 2-3 kali??
Pernahkah korang dengo dalam news org koma pasal kena kentut 2-3 kali..So jawapannya xkan..kalo gua kentut kat muka lu, lu Org pun xkan koma la kan,..bgus2 jawapan yang ikhlas dari korang..

19) Apakah warna kentut??
kuning-kuning cair sikit..campur jingga..merah jambu..hijoou

20) Apakah kentut itu asid atau neutral..??
selama gua kentut kat tangan gua xpenah pun terbakar tangan gua nie kalo benar2 beliau asid..hahah(asid la nop,sebab de campuran karbon dan sulfida)..korang ape tahu,xpenah wat kajian dalam makmal cam gua..

21) Apa akan terjadi kalo seseorg kentut di Planet Venus..??
gua percaya yang amat sangat,kaloo lu org la yg kentut.. pupusla segala kehidupan di planet Venus..hahaha


Dengan ituh tamat la pengajian untuk hari ini yerk adik2.. Cikgu nak tido jap laeii
so rajin2 la kentut yerk..jangan tahan2 lagi..xbek tau semut gua berkata..


p/s : adoi gua kena outstation pulak sok..jaga la chemut gua dengan budi pekerti yang baik..chemut, lu jgn buat perangai, jangann menggatal.. dengo kate..kang gua tampar lu kang..

Monday, October 11, 2010

K.E.N.T.U.T



Setelah sekian lama gua mencari solusi untuk kentut dan telah pun mempelajari tentang kentut..ini hasil kajian gua..

1) Dari mana asal Kentut :
Sudah tentu la dari perut engkorang..xkan lu makan bnyk2, gua yg kena kentuut untuk luOrg

2) Apa Komposisi Kentut :
Nak thu gak ke? Korang cuba la makan mcam2 dan pelbagai makanan..bila sampai 1 tahap tuh korang nak kentut..korang tahan..hampir sejam korang lepaskan..ape yg korang bau..pergghh nikmat kan

3) Kenapa kentut berbau busuk?
Ahbis lu Org ngat kentut lu wangi sangat??Banyak cantik muke semut lu

4) Kenapa Kentut mengeluarkan bunyi??
kalo xbunyi..xder feel la..kalo gua la,leh wat irama dondang sayang lagi ngan rakan sparring gua

5) Berapa banyak kentut diproduksi sehari??
Rata2 setengah liter sehari dalam 14 kali kentut..cube korang kentut kat depan kawan2 korang sebanyak 14 kali..dapat rasa selipar jepun x? beruntung tau sebab korang dapat meningkatkan mutu dan produktiviti korang

6) Mengapa kentut dikeluarkan melalui lubang dubur ??
hmmm..nie no komen..18sx..gua xpenah cube usha camne die kua..

7) Berapa waktu yang diperlukan oleh kentut untuk melakukan perjalanan ke hidung orang lain??
bergantung kepada kadar pengeraman korang dan daya korang untuk melepaskannya..lagi kuat korang teran..lagi laju la die bergerak..0.001ms/psg(th)

8) Apakah setiap org kentut??
gilo ahh..xkanla xkentut ..semut peliharaan gua pun gua dapat dengo die kentut

9) Betulkan lelaki kentut lebih kerap daripada perempuan ??
ehhh ye kot..sebab lelaki nie gemar berperang..kalo ppuan lak malu2,tersipu2 la katekan..duk menahan n cover line..
kesimpulannya?-lelaki mmg hebat

10) Saat ape biasanya org kentut??
saat lu org nampak muke beliau mcam xboleh belah..xpun waktu duduk kat kerusi berliau mengangkat punggungnya ckit-ckit ahja..(korang paham x?)

Ituh saja wat masa nie yang gua telah kaji..
Episod seterusnya akan bersambung selapas nightline malam ini.....

Sunday, October 10, 2010

Toche Toche

Hari ini jerk gua dah berasa teruja dan bangga..tersentuh ati pun ado, bak kate org tua2 (dalam hati ado taman..kembang mekar lagi)

nak tau kenape gua rasa camnie??
lihat gambar di bawah..agak2 korang la apo nie..?

mari ucapkan tahniah kat gua atas award ini (AWARD PELAKON BARU TERBAIK)


Sedih2..akhirnya dapat gak pingat pelakon terbaik kat hollywood nie ha..
Gua nak ucapkan terima kasih sangat pada director gua yang memberi gua anugerah khas nie..ucapan terima kasih untuk Director yang bernama FARAMURNI..nnt kalo de anugerah khas2 ti, jgn lupa la passing2 award yer(gilo award dah nie)

Dan gua juga sedang menanti adiah dari director gua iaitu Honda Civic(berangan la ko tupai nak dapat Chivic)..tahniah kat gua..haha.Terima kasih sgt2 FARAMURNI

Teka Teki



kalo lu org semua bijak pandai..gua nak bg teka takek kat lu org..

Apo bendo yang boleh dipegang Tapi tak boleh dilihat... Jauh rasa

????????
???????
??????
?????
????
???
??
?

ha jawab..jawabbb

Saturday, October 09, 2010

Apo nie erk ??

Wa sebagai director..
lu org ada x ape2 nak komen
gua rasa monitor cam gelap jerk
tolong la ,lu org panggil tukang tacap ,tolong tacap apa2 yang patut..
Mekap artis, mekap artis..where were u (betui ke nie?)

gua rasa xpuas ati la..
semua cam xlengkap jerk
apo, korang ada info ka?
gua x nampak apo2 pun ni..
gua da blur sgt2 nie..tacap la tacap la

Ninite - 1 Installer untuk Multiple Program




Salam,

Ok kali ni aku nak bincang pulak pasal 1 software nie yang membolehkan korang untuk menginstall segala mak nenek software sekaligus tanpa mengklik satu² software yang korang inginkan untuk diinstall di dlam PC korang..
Software nie agak ringkas untuk digunakan, sebab ianya seperti menginstall software² yang korang inginkan dalam bundle..So x perlu la korang cari satu program yang berbeza untuk diinstall kan ke dalam PC korang..jimatkan masa ye dak.

Biasa nya kalo aku memformat PC, aku akan menginstall software² yang basic untuk kegunaan user di pejabat, dan kemudian aku perlu mencari satu persatu software untuk diinstallkan ke dalam PC user(cthnya: mozilla firefox/flash player/adobe reader ,dll) kan ke leceh kalo wat camtuh,tapi bagi aku x per la, sebab aku dah muat turun n masukkan dalam pendrive aku,tp still bagi aku leceh gak..skang x perlu lagi, sebab dengan adanya Ninite nie, aku dapat menginstall semua sekaligus,tp dengan syarat aku kena la buat pilihan software aper yang aku inginkan untuk dimuatkan dalam Ninite

Laman web Ninite mengandungi pelbagai pilihan software yang paling asas untuk Windows. So korang leh la muat turun untuk memastikan semuanya dapat dimuat turunkan dalam laman tersebut dan kemudian setelah korang dah wat pilihan, korang klik "Get Installer". Selepas itu, ianya akan memberikan setup untuk korang downlod dan gunakan setup tersebut untuk penginstallan software yang telah korang pilih...

Pastikan korang ada sambungan internet yang stabil untuk memudahkan proses penginstallan.Ninite adalah cara yang sangat menjimatkan masa untuk melengkapkan sebuah komputer baru

Klik sini untuk gi ke site ninite



Thursday, October 07, 2010

Hantar SMS Free



Korang dah muak duit prepaid asyik kering??
Bil Phone lu org manjang kena Barred??
Duit gaji abis begitu saja??

Korang dah bersedia untuk tahu dengan lebih lanjut??
Mudah saja..

Perghh..gua rasa cam iklan cepat kaya jerk..Mesti berdebor-debor kan
Nie bukan iklan, nie hanya promote(sama la tuh kan) ..gua da guna dah benda nie..penghantaran sms percuma sebanyak 30 msg selama sehari(Banyak cantik muke korang nak banyak ari pulok)

so, bersedia la untuk menghantar mesej kepada kawan2 lu org semua
!!! peringatan -> No Tel korang dan nama akan muncul di skrin telefon bimbit penerima


Tgok gambar di bawah untuk mengetahui dengan lebih lanjut :

Menu SignUp



Ikut arahan di dalam gambar



Menu untuk send mesej


ape lagi..jum la try ..kalo x cayer gak, bak No tel korang..gua anto mesej kt lu org bagitahu ini bukan cobaan

Klik sini untuk pergi ke laman WEB SMS




Monday, October 04, 2010

comment tak kua gambar..ape kejadahnya??

Huuuu..firstly-frust, secondly-amat bengang dan thirdly-aaaaaahhhh
macam2 lagi aku rasa bila dah abis cara dah otak aku nie nak memikiau..

sejak akhir2 nie baru aku perasan, yang comment box aku nie xder gambar org yang komen..xbest la..rasa cam de jerk x cukup..so para2 blogger kat lua nie, boleh x bantu aku..huhu, minta tulun..


macam ni la yang korang nampak..lihat tiada langsung gambar kan..magik kan, magik tak? Dasat betul la

so .. korang ada rasa dasat x?..tulun la ..huhuhuhu, dasat tersangat2 dah nie... :(






Sunday, October 03, 2010

.........(tidak ada apa yang perlu diperkatakan)



bukan bermadah

bukan bermalah
bukan untuk difahami
tp untuk dimengerti

Aku sunyi
Aku rindu
Tapi aku dikatakan tidak mengerti dan memahami
Semua persoalan itu akan terjawab kalo ko kenal status diri

Aku dikatakan kurang ajar
Oleh org yg aku kenali..
Bukan niat untuk berkata2 mahupun berbahasa
Hanya untuk menunjukkan kasih dan sayang kita

Aku bukan wali
Aku bukan ahli sufi
Tidak sesekali berniat untuk menyakiti
Mungkin kesalahan diri yang tidak mengerti
Apa yang terbaik untuk kami




Friday, October 01, 2010

Search Everything



agak2 korang, ape yang aku nak tuliskan??
tentang Search everything
ok software nie kegunaan nya hampir sama dengan google desktop..
aku tahu pasti ramai yang dah tahu pasal google desktop dan dah pun guna kat komputer masing2 kan?
so ape komen korang?
berat or ringan komputer korang?
mulai skang nie cube korang guna software search everything nie untuk search berbagai mak nenek file yang ado dalam komputer korang ..mudah, cepat dan senang ..
cumenya bila korang open jerk Search everything nie korang akan nampak semua benda yang ada..(terlalu bnyk)..mgkin bg aku mudah la..tp bg korang??sendiri pakai sendiri PK ar erk hehe

now korang cube2 la godek ape yang ade dalam search everything erk..aku citer kang , korang x godek n cube sendiri lak..


download link klik cnie



.....
Related Posts with Thumbnails