Tinggalkan kaki korang disini

Tentang Gua dan semut gua

My photo
Celah gigi semut gua, Dalam Perut ikan Paus, Malaysia
Gua de bela satu buah semut, Namo die tipah atau nama saintifiziknya mentibang laut, Gua sayang Berliau, Gua xheran apo Luorg nak kate tentang gua dan semut gua, Yang penting kami hidup bahagia (macam dalam Titanic)

Penjaga Cik Mutt gua

Tuesday, November 30, 2010

Hadiah dari Pelangi

Nih gambor bapok besar gua tayang kat lu orang semua bukti keegoaan gua..haha



Terima kasih kepada Nabilla syima PELANGI sebab kesudian beliau untuk memberi gua hadiah atas kecantikan gua..
1st memang gua terharu sebab beliau nak bg gua adiah..siap nak pos ag..terharu bai..menghabiskan duit beliau untuk gua adalah 1 pengorbanan yang perlu gua respek

tp..
gua sebenarnya buhkan x nak adiah tuh..gua ikhlas ..sebab gua suke dengan entry beliau..entry2 lebih banyk memaparkan entry2 secara am..kekeluargaan..info2 ..dan gua memang suhke terjah blog orang dan suke tinggalkan komen bergantung kepada mood gua..

mungkin sebab beliau de gak beri support pada gua masa awal2 gua baru nak nek sebagai pelakon pohpular. Gua ni jenis kenal budi..org berbudi..gua berbahasa..cume kalo kata2 gua nie menyinggung perasaan ..harap sudah gua maafkan..eh eehh harap luorang maafkan ..haha

gua suke support blog yang baru2 nie,Tp blog PELANGI x la baru..lamo gak,cantik cam tuan die..makin cantik peh die renovate, th bape ghibu la duit ahbis renovate umah gaknya kan..haha..sebab gua tahu..gua pun baru jugak dan selebihnya gua lebih berminat untuk berkawan..di alam maya mungkin..kalo kat lua sana mane la tahu kita leh berjumpa

marila kita sama2 suport menyupport sesama kita..

p/s : Ahpe lagi poie la terjah Blog PELANGI tuh..mana tahu die wat peraduan mari terjah blog die mengikut kuantiti yang ramai ke..kot2 luorang dapek le ahdiah kan..hehe

OK..gua kembali BZ seperti biasa..Lalala

Thursday, November 25, 2010

kisah si badrul

gua duduk sendirian..
meniti hari2 tua..
kitab dibaca..diberi nama..cinta 1 perubatan
damnnn..gua sahdis baca jiwang,..xleh masuk kepala..

datang 1 mahmat..langsi bagai
gua bangkit..bg 1 herdikan,,
wooiii..kuang ajao
terus gua kacip koler behliau..
luh sapa nama?
Badrule..(kate beliau)
datang sebuah mamat..tah mano asal usul nya..
apoo..bohdoh...(kate mahmat tuh)
memang kuang ajaq..
cis..pekak lu nie(bihsik gua)
dah kan terang2 die bagi thu namo die badrule..buhkan Buhduh

mahmat tuh hny interfreme..biasan gilo agaknya..
teruih berlalu pergi

then gua x pueh ati..awat lu kabut ja..)kate gua(
gua terus angkat tangan gua..masuk sampai lengan..bahju dibutang kembali..masuk dan kemaskan dalam sua gua,
sihkat rambut..

lalu meraung..jahh..den poei dulu yo..da lewat nie..
nak masuk kijo nie..

jahhh : yo lah..poie la..bangkit lewat..kan da kabut..
pakai baju bad rule yang jah gohsokkan tuh yo..

Gua : baikk jah..den poie nie..


bad rule..sehbuah jenama baju gua..ahmacam..teruja x gua de baju ganeh camtuh..

ehkau ado?x ado kan..dasar lelaki kayo jerk leh boli baju jenama nie..kan kan
p/s: pernah x lu orang ngah kelam kabut nak gi kerja terpakai baju bini or laki luorang..hahaha

Sory la geng..gua hujung tahun nie memang Bz la bai..Xdapek ar gua nak BW secara tegar lepaih nie..Harap maklum dan Maaf yer


Monday, November 15, 2010

Selamat Ari raya AidilAdha




Gua nak bagitahu kat luOrang nie..gua tidak akan beraada di malaysia selama beberapa ari nie..

gua kena balik ke kampung gua..da lama sangat gua x balik..rindu kek sedara mara gua..ngan ahwek2 kek sano ag, dah la ari rabu nie nak menyambut Hari Raya aidilAdha..kena ar gua balik cepat2..sebab2 nya ada di bawah..makan masa nak balik kek cni bai..

Disini gua ingin memaklumkan yang gua akan bercuti lamo dan xdapat la nak BW dalam waktu tersebut..disebabkan line tenet malaysia ngan australia sangat la berbehza..Diharapkan luOrang dapat memafkan gua dalam masa tersebut erk..GUa nak ucapkan Selamat Hari Raya aidilAdha kek lUorang semua dan jangan luhpe jemput datang uhma gua ti erk..Tiket, luOrang leh booking melalui Blog gua..semua gua tanggung..Tiket pergi tanpa balik-balik tau



Luorang tgok2 la gambar2 kampung gua nie erk.. Gua kena lalu jalan darat dulu untuk ke bandar..pehtu gua kena nek kapal untuk ke kampung gua..penat baii


perjalanan ke kampung gua memakan mahsa sebanyak 174 km ahead-(dalam bahasa melayu nya - 174km sahtu kepala)..




Nampak x ??kek sihtu la kampung gua..kena nek bot o0o0, kalo nak pi kampung gua..kayo kan gua??





Nie gambar gua tangkap masa kek kapal..selamat tinggal bandar sydney

Ha..kek sini la kampung gua..tehpi pantai..tiap2 ari de jerk kanggaroo men ngan gua..best kan





Nie gambar bandar ditangkap dari permandangan kampung gua waktuh malam


Erk.,yang nie gua xpasti sapo masukkan gambar nie masa gua upload..nie mesti de orang dengki kek gua
 
Ha amacam..best kan..??gua nie kihro advance ar kan..lum balik kampung ag gua da snap gambar banyak-banyak untuk luOrang semua nikmati..Tengok, betapa baiknya ahti gua terhadap Luorang semua..sanggup gua pi amik sehmato2 untuk luOrang semua..ape suhsa..tehnet kan ado..berbaloi-bahloiii

P/s : Jangan luhpe, Kalo nak booking tihket balik kampung bersamo2 gua..booking awal noh..gua tunggu luOrang sehmua kek kampung gua..ok Jang..gua nak bercuhti nie..

Friday, November 12, 2010

10 cara nak buek laki nangis


kali nie gua nak bg info fakta yang telah gua selidik untuk lu orang kat lua sana..khas2 untuk yang pompuan sahje..yang laki amik tahu jerk ..hahhaha

10 cara untuk buek laki nangis

1.   Sayangi lah ia
2.   Bagi bunga tiap masa dan ketika
3.   Cube luorang jumpe die dan kater nak pinang die
4.   Ucapkan kata-kate seperti berikut :  abg cantik ari ni..cantik skirt abang sampai nampak bulu kaki
5.   Pihcit ihdung die sekuat ati lu,(laki2 yang de resdung udoh pasti akan menangis)
6.   Tarik buhlu kaki die  (Tunjukkan pada die yang luOrang sayang die selalu)
7.   Tarik bulu ihdung die..( gua confirm, beliau akan nangis punye, berlinang ayor mata die ti bai)
8.   Sambut besday die tiap masa (walaupun besday die dah lepas)
9.   Hadiahkan uhma besau untuk die @ pun kehte2 behso (ha yang nie gua pun terharu)
10. Tinggalkan die dan puhtus..(confirm nangis)

semoga ilmu fakta nie dapat membantu Luorang untuk menghadapi saat2 bersama lelaki yang korang sayang..

p/s : Luorang pun jangan lupa la beri hadiah kek gua ti erk..gua x penah nangis sebab xde orang nak buek gua camtuh..huhu..sehdihh
kalo lu orang de lagi info tambahan..bak mai kasi gua..gua nak tahu lu mampu buek gua nangis ke idak??

Wednesday, November 10, 2010

misi yang lamo



haaaa..gua kembali beroperasi..
setelah sekian lamo menyepi..
maklumla..
rayo depavali mood bercuti

sepanjang pemergian gua ke kampung..cuti panjang nie..gua bertemu la ngan kawan gua kek kampung.
Namo eh jibam..gua pgil bam..
Bermula la kisah berkasih-kasihan antara gua ngn bam

bam : yob apei lamo bebeno lu x balik sini yob..kome kater nak balik raye
gua : jang..kan ke den dah balik nie..ehkau x suhke ke den balik sini..rayo tetap rayo jang..

bam : yob..masa teman pi jalan2 kat padang polo arituh yob..teman jumpei la anok pak din yang dulu tuh..yang kita duk kaco dan berebut2 nak buat bini tuh yob..jebik jerk teman tengok..tapi lawo yob..
gua : hah..yang mano ??den ramei awek maso tuh..den x ingat le
bam : ala..kome ingat x yg duhlu kater nak jadi mihsi tuh..
gua : aahle yob..baru den ingat..menjadi ke die nak jadi mihsi?
bam : jadi le yob..teman tgok uhdoh mengerlip dah
gua : fuhh..tercapai gak misi die nak jd mihsi tuh kan bam..tp kita ape nak jadi ngan kita bam??
ban : kome mmg dok menjadi ape2 pun..tgok teman masih bekerja dalam ATM (anak tanggungan mak)

terkesima gua ngan jawapan teman gua yg gilo tuh..teringat kek kocik2 duhlu..den banyak misi dulu..sampai le nie 1 misi gua x penah gua capai..

p/s: masa gua kecik2 duhlu selalu men polis entry..selalu dapat wahtak penjenayah..
tapi napo skang nie x jadi pun penjenayah cam duhlu?? huhu..impian den x tercapai laie nie

kalo lu orang la..
apo misi lu org masa kecik2?


Friday, November 05, 2010

Gua sedar Diri



mmg bai..gua tahu..
lu org semua x percayakn kata2 gua kan
gua sedar..lu cakap gua macam2 kan
xpe bai..gua sedau..
intipati dan pembelajaran hari nie,.gua begitu sedau..

tapi luOrang kena ingat ..gua da lama memaafkan lu orang semua
xpayah nk tgu2 rayo..
lu x minta maaf pun..gua tahu lu akan datang gak minta maaf kat gua..
gua da maafkan lu orang semua..
lebih2 lagi c Mehlah tuh..ado jerk wat salah ngan gua..
gua da lama maafkan lu mehlah..
gua x gi blowwalking kat blog lu orang semua pun..gua da maafkan da luorang..
gua memang bz bai..asal malam jerk line ni memang slow..
tp gua tetap maafkan luorang semua

hari yang bek..xbek kita bermusuh ,bermuram murka muke..
dahla..gua tahu lu orang nak bermaafan ngan gua..
gua ucapkan jerk la..Gua xnk memendam rasa lagi
SELAMAT ARI DEEPAVALI untuk lu orang semua..

bye bye..
gua da maafkan luorang..
Luorang jangan la serba salah lagi yoo

Wednesday, November 03, 2010

Kehcik Hati gua

Berbulan-bulan gua tak g mengeteh
Baru la de peluang nak melepak malam2 nie
lepak katne tuh bukan urusan lu
tuh ha kedai mamak jual keranda kat umah gua
mengumpat,mengata bersama2 orang gila
asap berkepul2..
lu hembus kat muke gua..gua tepuk dahi lu..tanda bersuka ria
C gemuk bertanya..
C bob pun sama..
Asal ngan lu nie..(bob & gemuk)
Natang mende mu nie (gua)
Dah berjambang gua tgok..(bob & gemuk cakap serentak)
la awat..xleh ker? (gua)
Xla..sebijik gua tgok cam Zed Zaidi dalam cite moto habil qabil terkebil2 tuh (bob & gemuk)
Pergh buduh la korang nie

haha..just a bit like him..
but i`m is i`m..
cume sama tp x la sampai lu geng2 sampai nk perli2 lak (berkata-kata di hati gua)



behtul ker gua sejibik cam Zed zaidi..?
p/s ado yang kate muke gua cam Zed zaidi..Confius gua da


  <<< rasa-rasa de perbezaan x >>>

        Nie muke gua                                                                                                        Nie zed zaidi



Pengajaran !!!
Len kali , rajin2 la lepak ngan member2 lu..jgn berdiam diri n menyepi..
Jangan jadi cam gua

baru sebulan lebih x lepak ngan member2..
baru jerk td malam gua lepak dah x cam muke gua..
dulu x berjambang..skang dah berjembalang, luOrang da kate muke gua cam zed..
cis betul Luorang



Monday, November 01, 2010

Dulu & Kini


>>>>>>>>>>>>>


Pernah tak luOrang semua pikir !!!
Apo perbezaan orang laki bila berambut botak dan berambut panjang..Cantik kah? Comei kah? Atau seksi kah? Dimana terletak nya keistimewaan rambut botak dan panjang??


Cam gua nie dulu gua penah botak..skang gua berambut panjang..mana satuh ok?
Panjang or pendek,??

Confius bai kadang2..
Pernah x bila Luorang ubah gaya rambut lu..pastuh kawan2 luorang Komen tentang pitching Lu..pernah x??


Makan hati bai kadang-kadang..bila gua botak..dorang kate muka ganas..cam perompak..yang best tuh bila de roadblock(Halang Jalan),"Ha incik polis, nie ha,tangkap buhdok nie..baru kua dari henry gunrey.." (kata2 kawan gua)
Polis tuh terus tak nak tangkap gua, elok-elok polis tuh nak tangkap gua teruih tak jadi nak tangkap..kecik lagi hati gua bai


Tapi bila rambut gua baru panjang ckit lu dah caci2 gua..dah maki2..
gua sedih baii..gua pun de perasaan gak..Lu kate cantik la..kater kacak la..hensem la..tuh gua tahu tuh..lu GURAU KASAR(gua highlight ckit bagi nampak terang gaya penulisan gua yang tengah marah) tuh ngan gua..sedey..sedey..iskk iskk..berlinang ayor mata gua baii..


p/s.. lu jangan tertipu dengan gambar di atas..yang belah kanan tuh..tuh bukan gua..yg belah kiri tuh baru gua..gambo gua masa kecik2 dulu..





Related Posts with Thumbnails